Lopen Zonder Blaren

View Original

De ideale smartwatch voor wandelaars: Welke smartwatch past bij mij?

Een sporthorloge kiezen is best lastig met zoveel opties op de markt.

Voor de fervente wandelaars en natuurliefhebbers onder ons, die een actieve levensstijl hebben en houden van wandeltochten, is de keuze van de juiste smartwatch van groot belang. Want als je als wandelaar een verkeerde smartwatch kiest - één die niet werkt met je mobiel bijvoorbeeld - heb je er simpelweg weinig tot niets aan. 

Wij helpen je bij overwegingen bij het selecteren van een smartwatch. Let op de volgende dingen als je een smartwatch aanschaft.

1. Integratie met wandelapps

Om je ​​smartwatch te kunnen gebruiken heb je een mobiele telefoon nodig. Zorg ervoor dat je nieuwe smartwatch goed gekoppeld kan worden met wandelapps zoals Strava en Runkeeper. Deze apps verzamelen waardevolle gegevens en helpen je jouw wandelroutes te monitoren en vast te leggen. Op basis van deze gegevens kun je vervolgens advies krijgen over je leefstijl en trainingen.

Dit is natuurlijk ook erg handig als je alle relevante info makkelijk op één plek wilt beheren. Bij sommige smartwatches kun je je mobiel zelfs thuis laten en toch gegevens over je wandelroute opslaan. Vraag ook eens rond op wandelforums; andere wandelaars weten vaak precies welke smartwatches goed aansluiten bij de apps die ze gebruiken.

2. Geïntegreerd gps-systeem

Voor de ervaren wandelaar is een ingebouwd gps-systeem onmisbaar. GPS staat voor Global Positioning System en vertelt je exact waar je je bevindt. Deze technologie helpt je jouw exacte locatie te bepalen, afstanden nauwkeurig te meten en je wandelroutes gedetailleerd vast te leggen.

Ook biedt het je de vrijheid om nieuwe wandelpaden te ontdekken en diepgaande analyses van je wandelroutes te maken. Zorg ervoor dat je smartwatch een goede gps heeft, of eenvoudig kan connecteren met de gps van je smartphone. 

Lees ook: De beste wandel apps voor GPX navigatie

3. Welke smartwatch past bij mij qua batterij

Niets is vervelender dan een lege batterij tijdens een lange wandeling. Kies daarom een smartwatch met een batterijduur die past bij de lengte van jouw wandeltochten. Sommige modellen gaan dagen mee op één lading, perfect voor intensieve gebruikers.

Bedenk hoe vaak je wilt opladen en hoe lang je op pad bent. Wil jij bijvoorbeeld het hele Pieterpad aflopen? Dan is een batterij die wat langer meegaat een goed idee. Let op: Over het algemeen gaat de batterij van een smartwatch sneller leeg als je een work-out doet zoals een lange wandeling.

4. Bestand tegen de elementen

Ga je wandelen in de regen of neem je wel eens een duik in het zwembad? Zorg dan dat je smartwatch waterbestendig is. Dit is superhandig, zéker als je in het wisselvallige Nederlandse weer buiten komt. Check de specificaties goed, zodat je smartwatch elke regenbui aankan. Want nee: niet alle smartwatches kunnen tegen water. Ga je dan tóch met zo’n smartwatch wandelen door de regen? Dan is de kans groter dat je smartwatch kapot gaat. 

Lees ook:

5. Gezondheids- en fitnessfuncties

Moderne smartwatches bieden allerlei gezondheids- en fitnessfuncties, van hartslagmonitoring tot slaapanalyse en stressbeheersing. Deze functies leveren een goede bijdrage aan het verbeteren van je wandelprestaties, maar dragen ook bij aan je algehele gezondheid. Vergelijk de functies van de verschillende smartwatches en beslis wat voor jou belangrijk is.

Lees ook:

6. Financiële overwegingen

Last but not least: je budget. Smartwatches zijn er in alle prijscategorieën, van betaalbare instapmodellen tot luxe premium versies. Belangrijk is om je budget af te stemmen op de functies die je echt nodig hebt. Een smartwatch is een investering, dus laat je goed informeren voordat je een keuze maakt. Zo vind je de smartwatch die perfect bij jou past.

Loperswol is supervette schapenwol, een natuurlijk middel tegen blaren en ander ongemak aan je voeten.