Beste wandelsandalen dames

wandelsandalen dames loperswol wandelwol
 

Wandelsandalen zijn heerlijk bij hoge temperaturen en kunnen blaren voorkomen. Wanneer het warm is, is lopen op blote voeten het fijnst. Maar voor wandelaars is dat niet altijd handig. En je gewone wandelschoenen zijn vaak te warm.

Omdat sandalen vaak als nadeel hebben dat ze niet echt geschikt zijn voor stevig terrein, zochten wij drie sportieve sandalen uit voor dames.

 

Outdoor sandaal

Deze ECCO Offroad sandalen zijn gemaakt van leer en textiel met een profielzool van rubber. De sandalen zijn verstelbaar op drie punten door de klittenbandsluitingen op de hiel, wreef en tenen. Het vaste, comfortabele voetbed is gemaakt van textiel. Voorzien van een stevige buitenzool die grip en demping biedt. Tevens geschikt als wandelschoen. Voor meer informatie klik hier.

Behalve de kwaliteit van het voetbed is het belangrijk dat de bandjes niet snijden of blaren veroorzaken. Over het algemeen zijn wij enthousiaster over klittenband dan over gespen, die snel irritaties veroorzaken. Als je sandalen goed aansluiten, gaan ze minder snel schuren en krijg je minder snel blaren. Kortom, bezuinig niet op goede sandalen als je gaat wandelen.

Watervriendelijke wandelsandalen

De nieuwe Outflow CT van Teva, geeft een frisse draai aan de sandaal met gesloten teen. Deze watervriendelijke wandelschoen is de ultieme amfibieschoen, met een gevormd voetbed, sneldrogend mesh, elastische veter en speciaal vormgegeven EVA voor bescherming, zonder dat hij zwaar is. Door het gebruik van synthetische materialen is deze ook uitstekend in en om het water te gebruiken. Het binnenwerk voelt zacht aan en het voetbed is gemaakt van een comfortabele foam in de tussenzool en is anatomisch gevormd. De zool geeft een goede grip op diverse ondergronden. De veter van elastisch koord houdt de voet op zijn plaats. en dan is deze schoen ook nog behandeld met een antimicrobiële stof op basis van pepermunt die de groei van geurveroorzakende bacteriën bestrijdt. Wij zijn nu al fan. Is er in vrolijk roze en in een matte beige kleur. Voor meer informatie klik hier.

Outdoor sandalen dames

De Teva Terra Fi Lite Dames Wandelsandalen zijn waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor zowel natte als droge omstandigheden. De Teva Terra Fi Lite biedt grip en stabiliteit op elke ondergrond. De voetbandjes van de sandaal zijn gemaakt van gerecycled polyester. De buitenzool van deze Teva sandaal is gemaakt van Spider Rubber, een zeer duurzaam materiaal dat zorgt voor uitstekende grip en stabiliteit. De nylon tussenzool stabiliseert en ondersteunt de voet op oneffen ondergronden. Het voetbed van de sandaal is anatomisch gevormd en biedt ondersteuning en comfort tijdens het dragen. De dempende Shoc Pad™ in de hiel absorbeert schokken wanneer je dat het hardst nodig hebt. Het bovenwerk (de bandjes) zijn gemaakt van polyester en voorzien van een zachte padding. Hierdoor wordt de druk goed verdeeld en krijg je minder snel blaren of schuurplekken. wat ons betreft levert Teva’s toch een van de betere wandelsandalen. Voor meer informatie klik hier. Doordat je voeten minder warm worden in sandalen kun je blaren voorkomen.

 

Loperswol is supervette schapenwol, een natuurlijk middel tegen blaren en ander ongemak aan je voeten.

 
Vorige
Vorige

Welke smartwatch past bij mij?

Volgende
Volgende

Blaren tussen tenen: tips