Meer weten over Loperswol?

Eksteroog verwijderen
Een eksteroog ontstaat door langdurige druk of wrijving op de voet en kan pijn veroorzaken. Een pluk Loperswol beschermt preventief tegen wrijving en druk, als een schokdemper, en is net zo belangrijk als goede schoenen en voetverzorging. Een eksteroog kun je laten verwijderen door een podotherapeut of huisarts. Een eksteroog zelf verwijderen kan met likdoornpleisters of een likdoornpen. Alternatieve behandelingen en huismiddeltjes zoals tea tree olie en appelazijn zijn niet effectief en kunnen risico's met zich meebrengen.

Kennedymars 2025: wat is het en welke moet je kiezen?
De Kennedymars 2025 is een uitdagende wandeltocht van 80 kilometer. Er worden verschillende edities georganiseerd door heel Nederland, met elk een eigen route en ambiance. Een Kennedymars is geschikt voor zowel ervaren wandelaars als beginners, als je goed traint en je goed voorbereidt. Loperswol kan helpen bij het voorkomen van blaren tijdens de tocht.

Waarom wij onze Loperswol expres niet wassen
Door een pluk wol uit het zakje te trekken, voel je direct hoe vet de Loperswol is die je gebruikt tegen blaren of bij andere voetklachten. Hoe vetter, hoe beter de wol werkt. In dit artikel leggen we uit waarom niet gewassen wol veel effectiever dan wol waar het wolvet uit is gewassen.

Likdoorn verwijderen oma weet raadt
Wil je een likdoorn verwijderen? Schapenwol kan een likdoorn niet verwijderen, maar wel voorkomen, als je er op tijd bij bent. Ook kan het verergering van een likdoorn tegengaan. Want schapenwol werkt als een natuurlijk kussentje dat dempt en wrijving voorkomt. In dit artikel leggen we uit hoe dit zit. Een likdoorn verwijderen? Oma weet raadt.

Waarom Loperswol helpt bij hallux valgus
Heb je hallux valgus, dan is Loperswol een natuurlijk en effectief alternatief voor een spalk en zorgt het voor minder irritatie en meer wandelplezier. Loperswol vormt een zachte buffer rond de scheve teen, vermindert wrijving en druk en helpt pijn te verlichten. Plaats een goeie pluk Loperswol op en rond de knobbel en zet het eventueel vast met tape voor direct comfort tijdens het lopen. Hallux valgus is een pijnlijke vergroeiing van de grote teen, vaak veroorzaakt door erfelijke aanleg of verkeerde schoenen.

Zo veel calorieën verbrand je door te wandelen
Een veelgestelde vraag voor veel wandelaars is: ‘Hoeveel calorieën verbrand je met wandelen?’ Dit hangt natuurlijk af van je gewicht, het gewicht van je rugzak, maar ook van je tempo, de afstand en op wat voor terrein je loopt. Wandelen is een geweldige manier om in beweging te komen, zelfs als je geen topsporter bent. Het mooie van wandelen is dat het je helpt calorieën te verbranden, terwijl je ook nog geniet van de omgeving om je heen. Maar hoeveel calorieën verbrand je nu eigenlijk echt tijdens het wandelen? Het antwoord hierop vind je hieronder. Lees er hier meer over.