Toen mijn oma nog leefde, ging ze vaak even langs bij een bevriende schapenboerin. Van de schapenvacht die ze van haar meekreeg, trok ze iedere avond een goede pluk af die ze in haar eigen pantoffels en in die van opa stopte. “Schapen houden zichzelf ook lekker warm”, zei ze dan altijd tevreden.
Oma weet raadt: koude voeten
Schapenwol kan de oorzaak van koude voeten niet altijd wegnemen. Maar als je koude voeten hebt, dan helpt schapenwol inderdaad om je voeten weer warm te krijgen. Net zoals een schapenvacht het schaap warm houdt.
Door Loperswol in je sloffen of schoenen te doen, creëer je namelijk een isolerende luchtlaag die je koude voeten opwarmt. En omdat wol ook vocht opneemt, worden klamme voeten zo weer droog. Met wol voelen je voeten dus comfortabel en warm aan.
Hoe gebruik je Loperswol bij koude voeten?
Pak je tenen in met een flinke pluk Loperswol, direct op de huid. Wees niet te zuunig, maar bedek de huid volledig. Zo blijft de isolerende luchtlaag die je voeten warm houdt gesloten. Doe je sok erover, die houdt de Loperswol ook op zijn plek. Wil je meer uitleg, kijk dan hier. Of je nou schoenen of pantoffels draagt: Loperswol past in elke kous of sok.
Natuurlijk alternatief voor koude voeten sokken
Hoe verleidelijk het ook is om bij koude voeten een extra paar sokken aan te trekken, dit werkt juist averechts. De meeste sokken zijn gemaakt van katoen of polyester. Deze materialen houden geen warmte vast omdat ze geen isolerende luchtlaag creëren. Omdat ze ook geen vocht afvoeren, gaan je voeten bovendien extra zweten waardoor ze nog klammer aanvoelen. Wol is een effectief natuurlijk alternatief voor koude voeten sokken.