Eksteroog verwijderen

 
 

Een eksteroog - of likdoorn - ontstaat door herhaalde wrijving of druk op specifieke plekken van de voet. Het kan zorgen voor ongemak en pijnlijke eeltplekken.

Eksterogen worden vaak veroorzaakt door het dragen van ongeschikt schoeisel zoals te strakke of hoge hakken.

Zo kun je een eksteroog verwijderen.

 
 

Eksteroog verwijderen

Professionele verwijdering: Een specialist kan eksterogen verwijderen met een mesje of freesje, wat verlichting van pijn en versneld herstel biedt.

  1. Likdoornpleisters: Deze pleisters met salicylzuur, verkrijgbaar bij de drogist, verzachten de huid waardoor de bovenste laag gemakkelijker kan worden verwijderd. Raadpleeg een specialist voor het juiste gebruik.

  2. Likdoornpen: Een likdoornpen met salicylzuur weekt de huid en kan na enkele dagen de likdoorn laten loslaten. Gebruik dit volgens de voorschriften.

  3. Loperswol: Loperswol is schapenwol met extra veel lanoline. Deze voetwol kan pijn verminderen tijdens het lopen. Leg de wol op de plek van je eksteroog, op de blote huid. Het blijft op de plek zitten door sok of panty(kous).

 
 

Voorzichtigheid met Alternatieve Behandelingen

Hoewel sommige huismiddeltjes zoals tea tree olie, appelazijn, Epsom zout en baking soda worden genoemd als mogelijke behandelingen, is voorzichtigheid geboden. Niet alle methoden zijn wetenschappelijk bewezen en kunnen voor sommige mensen mogelijk niet effectief of veilig zijn. Het raadplegen van een specialist is altijd aan te raden voordat je zulke behandelingen probeert.

Preventieve Maatregelen

Naast behandeling is preventie van een eksteroog belangrijk. Draag altijd goed passende schoenen, vermijd langdurig gebruik van hoge hakken (of loop nooit op hoge hakken!) en controleer regelmatig op voetproblemen om likdoornvorming te voorkomen.

BELANGRIJK! Heb je diabetes? Behandel je eksteroog dan niet zelf. Maak een afspraak bij de huisarts. Bij diabetes heb je namelijk meer kans op mogelijke ontstekingen aan de voeten.

 
 

Loperswol is supervette schapenwol, een natuurlijk middel tegen blaren en ander ongemak aan je voeten.

 
Vorige
Vorige

Wat betekent ten minste houdbaar tot bij schapenwol?

Volgende
Volgende

Wrat of likdoorn…. wat is het verschil?